Безумна нова песен и танц от Южна Корея завладя целия свят!

 

 

 

   След “Ai Se Eu Te Pego” безумен нов музикален хит от Корея с име „Gangnam Style” подлуди света, влизайки в „Рекордите на Гинес“ за най-харесван видеоклип в YouTube с впечатляващите 3 милиона харесвания при 310 милиона ротации. От началото на 2012 г. досега песента е била на върха в чартовете на над 30 държави, а сега е на път да превземе и „Билборд“, превръщайки се в най-популярната някога корейска поп песен. За успеха й несъмнена вина има шантавия танц, демонстриран от изпълнителя PSY във видеото.

 

 

 

 

 

 

   От няколко месеца флаш мобове с танцуващи в gangman style хора се организират в различни страни по света. Многобройни са й пародиите по темата. Сред звездите, демонстрирали уменията си в този стил в най-гледаните телевизионни предавания в САЩ са T-Pain, Katy Perry, Britney Spears и дори Tom Cruise. Кавъри на песента са направили изпълнители като Nelly Furtado и Maroon 5.

 

 

   На 17 септември клипът на песента е номиниран за „Най-добро видео” на Европейските музикални награди на MTV.

 

   Изглежда, че масово хората по света са толкова стресирани от работното си ежедневие, бремето на банковите кредити и отговорностите вкъщи, че имат отчаяна нужда да изключат мозъка си и да се забавляват като деца. Ако медитациите, спорта и плетенето са прекалено трудни за усвояване, на помощ идва универсалният и леснодостъпен език на музиката. Друго проявление на тази тенденция дойде наскоро от Италия, където римската радиостанция Radio Globo пусна на пазара песничката “Pulcino Pio” („Пиленцето Пио”), преработка на бразилска броилка, приличаща на известната песничка за фермата на Стария Макдоналдс.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Крум Георгиев

editor@diabetnews.bg

Diabetnews.bg 2012

Публикациите в този сайт не са предназначени за диагностика, лечение, предотвратяване на диабет или друго заболяване. Материалите са предназначени за информационни цели и не заменят или отменят съветите, предоставени от вашия лекар или друг медицински специалист. Вие не трябва да използвате информацията, съдържаща се тук, за диагностика или лечение на здравен проблем или заболяване, също и предписване на лекарства.

Copyright © 2012 ”Sparkling Development Group” ltd. всички права запазени


« Назад към всички публикации